Velen waren teleurgesteld over de berichten in de pers waaruit bleek dat de HOTSKNOTSRIT definitief was opgehouden te bestaan. Door oproepen op internet ontstond er begin 2023 een groep enthousiastelingen die de organisatie ter hand namen.

Dat resulteert in een HOTSKNOTSRIT 2024!!

Nieuwe organisatie, wat verandert er?

Een nieuwe organisatie brengt ook nieuwe inzichten met zich mee over hoe de HOTSKNOTSRIT georganiseerd wordt. We willen zoveel mogelijk bij het oude houden, maar ontkomen niet aan veranderingen. Niet al die veranderingen zijn al definitief:

De controlekaart dient iets buiten het centrum opgehaald te worden waarna de start op de parade, in de juiste s plaatsvindt. Zo hopen we de start wat effectiever te organiseren.

De prijsuitreiking willen we veel sneller na de rit organiseren.

Welke horecagelegenheden we aandoen is nog geen uitgemaakte zaak.

Vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie kunnen ook deelnemen aan de rit. Vreemd? Niet helemaal vreemd want vanwege hun HOTSKNOTSRIT-enthousiasme en drive om de HKR te rijden, zijn ze aan de gang gegaan om de organisatie van de HKR 2024 op te pakken. Uiteraard mogen de vrijwilligers van de ultrageheime prakkezeerkermissie, die de trucs verzinnen en de rit uitzetten, niet deelnemen. Dat geldt ook voor de vrijwilligers die in de loop van de dag aan de slag zijn zoals de Rekenkamer en de commissie Start en Rit.